Gör varje måltid till en fest

Hundar är enkla varelser på vissa sätt. Ge dem kärlek och god mat, och tillräckligt med mat, och du blir deras gudinna. Variation är inte viktigt. Mat med kvalitet finns tillgängligt för alla.

Vill du ha en glad och nöjd hund? Det första du behöver komma ihåg är att ni är en flock och det är du som är ledaren. Du är ingen tyrann men du ser till att vara HSB – hen som bestämmer – och att alla får vara med, får utrymme, får uppmärksamhet och sysselsättning.

En glad hund får förstås också mat fast den blir serverad sist. Först äter du, sedan vovven. Det är ett naturligt beteende, liksom tiggandet. Din hund, även minsta chihuahua, är i generna en varg, och vargar äter i turordning och den som är högst i rang får äta först.

Vad vill din hund äta?

Din hund vill äta god mat, tillräckligt med mat, och mat anpassad för hundar. Rester från din tallrik är alltid populärt, men det finns en rad livsmedel som du äter som inte alls passar som hundfoder. Riktig hundmat hittar du förstås i butiker. Där finns en mängd märken och varianter. Kanske vet du vad din hund åt i hundstallet eller hos uppfödaren?

När du vill byta hundfoder ska du prova att gradvis byta så att inte Monsieur eller Madame Le Voff får ont i magen. Verkar allt gå bra och din hund tycker om maten ökar du på andelen av det nya fodret. En fin hund ska ha bra mat.

Hjältarna som inte bär mantlar

Vår värld styrs av elektricitet och vi är helt beroende av att den fungerar. Därför är också elektriker vår tids viktigaste servicepersonal. Det är elektrikerna som håller världen i liv.

Begreppet “beroende” används ofta i negativa termer. Allra främst talar vi kanske om “beroende” som drogmissbruk. Men det finns andra typer av beroende som definitivt är beroende, men som inte är har samma stigmatiserande klang i tonen. Ett sådant exempel är vårt beroende av elektricitet. Du kan i princip inte gå någonstans idag utan att använda elektricitet. Beroendet tar sig kanske starkast uttryck när du märker att batteriet på din telefon börjat ticka ned till 1-2 procent och du inte har ett eluttag eller ens en mobilladdare i närheten. Då kan du börja fundera på vad elektriciteten egentligen har gjort med mänskligheten. Vi är också helt beroende av att den fungerar, i princip hela tiden. Det innebär också att det alltid kommer att finnas behov av elektriker, och gott om jobb för dem.

Enda räddningen vid elfel

Vår värld är ingenting utan elektricitet. Du märker hur den faller i bitar när elen inte fungerar. Det blir mörkt. Du kan inte laga mat. Tågen slutar gå. Med andra ord en värld i kaos. De enda som kan rädda oss då är våra kära elektriker. Alla hjältar bär inte mantlar, och elektrikerna är utan tvekan ett stort bevis på det. Utan att kräva medaljer och beröm lagar de både privata och offentliga elfel och håller därmed vårt samhälle vid liv. Läs mer om elektriker på denna hemsida: elektrikeruppsala.nu

Ensam är inte särskilt stark

Det brukar sägas att ensam är stark. Så kan säkert vara fallet ibland men det är långt ifrån alltid det stämmer. Det finns tillfällen då man gärna tar emot hjälp. Vid tunga lyft till exempel.

Uttrycket ensam är stark tycker säkert många, kanske du också, stämmer bra. Men det är inte alltid det fungerar att vara ensam. Särskilt om man står inför något som kan vara svårt att klara av på egen hand. Som att flytta till exempel. När du ska flytta från din lägenhet till en annan, kanske ett hus till och med, ja då kommer du behöva hjälp med flytten. Det är helt genomförbart att få flytten gjord själv, absolut. Men det kommer ta långt mycket längre tid och vara väldigt jobbigt för dig. Se till att ta hjälp av vänner och bekanta när det är dags för flytt.

Ta hjälp av en flyttfirma

Om du inte har vänner eller närstående som kan hjälpa till med din kommande flytt så finns det andra som kan. En flyttfirma till exempel. En flyttfirma kan hjälpa till med långt mycket mer saker än att bara köra lasset till det nya boendet. Ofta kan du prata med dem om vad du behöver ha hjälp med. Kanske någon som kan packa kartonger, skruva isär möbler eller bära ut tunga möblemang åt dig? Nyckeln är kommunikation. Prata med den firma du anlitar om vad just de kan göra för dig. Berätta vad du behöver ha hjälp med så löser sig säkert det mesta. Läs mer om flyttfirmor på denna webbsida: flyttfirmanorrköping.nu