Hjältarna som inte bär mantlar

Vår värld styrs av elektricitet och vi är helt beroende av att den fungerar. Därför är också elektriker vår tids viktigaste servicepersonal. Det är elektrikerna som håller världen i liv.

Begreppet “beroende” används ofta i negativa termer. Allra främst talar vi kanske om “beroende” som drogmissbruk. Men det finns andra typer av beroende som definitivt är beroende, men som inte är har samma stigmatiserande klang i tonen. Ett sådant exempel är vårt beroende av elektricitet. Du kan i princip inte gå någonstans idag utan att använda elektricitet. Beroendet tar sig kanske starkast uttryck när du märker att batteriet på din telefon börjat ticka ned till 1-2 procent och du inte har ett eluttag eller ens en mobilladdare i närheten. Då kan du börja fundera på vad elektriciteten egentligen har gjort med mänskligheten. Vi är också helt beroende av att den fungerar, i princip hela tiden. Det innebär också att det alltid kommer att finnas behov av elektriker, och gott om jobb för dem.

Enda räddningen vid elfel

Vår värld är ingenting utan elektricitet. Du märker hur den faller i bitar när elen inte fungerar. Det blir mörkt. Du kan inte laga mat. Tågen slutar gå. Med andra ord en värld i kaos. De enda som kan rädda oss då är våra kära elektriker. Alla hjältar bär inte mantlar, och elektrikerna är utan tvekan ett stort bevis på det. Utan att kräva medaljer och beröm lagar de både privata och offentliga elfel och håller därmed vårt samhälle vid liv. Läs mer om elektriker på denna hemsida: elektrikeruppsala.nu