Du kan skrota bilen i centrala Stockholm

Det kan verka svårt att skrota bilen när man bor i centrala Stockholm, men en auktoriserad bilskrot har avtal med bärgare som hämtar upp bilen mot en avgift.

Det är gratis att skrota bilen i Stockholm men problemet kan vara att få ut bilen till bilskroten. För att göra det lättare har auktoriserade bilskrotar avtal med bärgare som hämtar bilen på ett säkert sätt. Det enda du behöver göra att ringa eller fylla i ett kontaktformulär så får du hjälp.

Kanske har du blivit stående med en krockskadad bil som inte går att reparera eller sälja. Även om bilen är din ögonsten är det då bara skrotning kvar som alternativ för den. Trösten kan vara att de på bilskroten tar hand om alla delar som går att använda och säljer dem som reservdelar.

Du behöver registreringsbevis och legitimation när du ska skrota bilen i Stockholm

För att du ska kunna skrota bilen i Stockholm krävs det att den är komplett vilket innebär att alla delar i motor och kaross ska finnas. Bilen ska ha fyra hjul och får inte vara utbränd. Du måste ha nycklar till bilen när den hämtas. Bärgaren som kommer för att göra den avtalade hämtningen behöver se den gula delen av registreringsbeviset och en legitimation som visar att bilen är din.

När bilen kommit in till bilskroten kommer den att demonteras och alla miljöfarliga ämnen tas om hand på ett ansvarsfullt sätt. Det som blir kvar när man sorterat bort lösa delar är metall som återanvänds. Mer om skrota bilen kan du läsa på denna sida: https://www.skrotabilen.nu/